СГС отложи делото срещу Енимехмедов за 24 септември

Състав на Софийски градски съд (СГС) не даде ход на насроченото за днес дело срещу Октай Енимехмедов и отложи заседанието за 24 септември от 10.00 часа. На днешното заседание не беше даден ход на делото, поради отсъствието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който е не само страна по делото, но и основен свидетел.

В съдебната зала стана ясно, че на Ахмед Доган е изпратена редовна призовка за явяване и няма информация за причините, поради които отсъства. На Ахмед Доган ще му бъде изпратено писмо с искане да обясни отсъствието си от заседанието и ако той не посочи уважителна причина за неявяването си в съда, ще му бъде наложено принудително довеждане за следващото съдебно заседание.

На днешното съдебно заседание присъстваше и братът на Октай, Метин Енимехмедов.

 Не вярвам на съдебната система, надявам се, но не вярвам. Това каза пред журналисти Метин Енимехмедов, брат на обвиняемия за покушението над Ахмед Доган, Октай Енимехмедов, цитиран от „Фокус”. Според Метин Енимехмедов има две причини прокурорът да повдигне конкретните обвинения в опит за умишлено убийство и т.н. – некадърност от страна на прокуратурата, както заради опита на Октай да се кандидатира за депутат при изборите на 12 май. Метин коментира, че  обвинението е повдигнато точно един ден след кандидатурата на Октай за депутат. За неговата кандидатура имаше 8000 гласа, при необходими 5000 гласа, част от тях се обявиха за невалидни, искахме да видим кои и защо са невалидни, взеха и парите, за да ги дадат за благотворителност, но дали е така – не знам, обясни Метин Енимехмедов.

На въпрос – защо брат му е прибягнал до такива действия, Метин отговори: „Защото се е доверил на вижданията на Ахмед Доган и на партията ДПС, но е останал разочарован. В началото си мислех, че някой го е накарал, но не е така, не съм очаквал да направи подобно нещо, но той е опериран от чувство за страх и е много решителен”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.