СГС осъди Цветанов на 4 години затвор

Софийски градски съд обяви Цветан Цветанов за виновен по второто дело срещу него и го осъди на 4 години ефективно лишаване от свобода. Присъдата подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

По това второ дело срещу Цветанов той е обвинен, че шест пъти собственоръчно е поставил резолюция „Не!!!” на искане за подслушване на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, въпреки наличието на съдебно разрешение.

Първоначалните очаквания бяха, че съдът ще се произнесе утре, тъй като днес, при закрити врата, бяха пледоариите на прокурора и защитата.

Прокурорът по делото за отказа на Цветан Цветанов да разреши СРС срещу бившия шеф на РЗ БОП в Търново поиска съдът да постанови 3 години лишаване от свобода – условно и забрана за същия срок бившият министър на вътрешните работи да заема висши държавни длъжности.

Това е второто дело срещу Цветанов, което се решава в рамките на седмица. В понеделник бившият вътрешен министър бе напълно оправдан по дело за длъжностно присвояване.

Утре продължава и третото дело срещу Цветанов, свързано с незаконно и безконтролно използване на СРС, по времето, когато е бил министър.

Свързани публикации

3 Comments

  1. Хах дано да влезе в панделата, там го чакат едни прекрасни хора на които почерни живота.

Leave a Reply

Your email address will not be published.