СГС гледа делото за КТБ при закрити врати

Обвиненият в изнасилване екскмет призна, че е правил секс с ученичката

Може да се предполага с доста голяма доза сигурност, че след седмица – на 22 април, Софийският градски съд /СГС/ ще обяви Корпоративна търговска банка АД в несъстоятелност. Поне такава прогноза направи след заседанието на СГС главният юрист на БНБ Нина Стоянова. Ако това се случи, веднага след решението на съда, Фондът за гарантиране на влогове ще назначи синдик. В момента в КТБ работят двама временни синдици, чието назначаване стана възможно след промени в закона, приети неотдавна в спешен порядък по настояване на премиера Борисов.

Днешното заседание на СГС премина в режим на закрити врата по искане на
страните. Според Нина Стоянова не е съществувала друга възможност, тъй като имало императивна законова разпоредба в Закона за банковата несъстоятелност делото да се гледа при закрити врата. Оказа се обаче, че това не е съвсем така, поне според съдията по делото Иво Дачев Магистратът коментира пред журналисти, че при съгласие на страните, е нямало да бъде процесуална пречка делото да е открито, поне според него.

Като страни в днешното заседание на СГС се явиха представители на “Корпоративна търговска банка” АД чрез назначените временни синдици, БНБ, Фонда за гарантиране на влоговете в банките и СГП, както и встъпилите акционери “Бромак” ЕООД и “Бългериан Акуизишън къмпани” чрез процесуалните им представители.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.