Северозападна България иска да се присъедини към Румъния заради по-високия стандарт

Подписка за отделяне на Видин, Враца и Монтана от България и присъединяването им към Румъния стартираха в Северозападна България. Протестът е организиран от Борис Каменов, а мотивите му са спасяването на региона от корупцията у нас.

„Северозападът сме известни с това, че сме борбени хора”, северозападният „сепаратист”.

Той припомни как населението на родния му регион е организирало Чипровското въстание срещу Османската империя, както и т.нар. Септемврийско въстание от 1923 година. Борис Каменов изтъкна, че хората от Северозапада винаги са се борили за „истинска демокрация”.

 

На въпрос защо иска Северозападът да стане част от Румъния, Каменов посочи без колебание по-ефективната румънска съдебна система и борбата с корупцията в северната ни съседка.

“Тук за нас в България никой не мисли и вече е време да се отделим към Румъния, там минималната заплата от януари става 400 евро, а нормалнатаще е поне 800 евро, за какво да плащаме данъци на България, когато тук с нас се подиграват с по 200 евро заплати и 100 евро пенсии, предпочитаме да сме граждани на Румъния”, това се обяснявало на тайни събрания в Северозапада.

Идеята набирала страшна скорост и хората били готови да направят революционната крачка. „Това тук не е живот, лъжат ни вече почти 30 години, че ще правят нещо и в същият момент всичко фалира и хората бягат в чужбина, припомня сайтът „Конкурент“. Месни хора вече всяка сутрин пресичали моста, за да работят в Румъния, защото там получавали поне 1 000 лева месечно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.