Сепаратисти превзеха градската администрация в Луганск

В Луганск около 3 хиляди проруски демонстранти днес завзеха сградата на областната управа, съобщи УНИАН. Допълва се, че над сградата вече де вее знамето на Рускатка федерация и на самопровъзгласилата се Луганска народна република.

Вратите и прозорците на първия етаж на сградата са избити. Тълпата скандира: «Референдум!», «Донбасс!» «Россия!», «Милиция с народом» и настоява за отговор то губернатора на Луганска област Михаил Болотски.

Охраняващите сградата милиционери са били изведени през задния вход. Те са преминали на страната на демонстрантите и са сложили на ръкавите си опознавателни ленти.

По-рано, около 12 ч. местно време всички служители на областната държавна администрация са били евакуирани от сградата.

Днес в 14 часа изтече срока на ултиматума, който бе обявен от организаторите на завземането на сградата на тукашното областно управление на Службата за безопасност на Украйна. В сградата се намира и плененият от сепаратистите командир на тукашния спецбатальон. Сред исканията на завзелите сградата е амнистия за всички участници в протестните движения в източна Украйна, признаването на руския език за официален и провеждането на референдум за самоопределение на региона.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.