“Овергаз” не е уведомявана за спиране на газа от 1 януари

“Овергаз Инк.” не е получавала писмо от „Газпром Експорт”, че предстои спиране на природния газ от 1-ви януари 2016 г. Компанията има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017 г. Компанията няма просрочени дългове към „Газпром Експорт”, а нормални текущи задължения по доставката на газ. “Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ,” подчертават от “Овергаз”, съобщава в днешния си брой в. “Сега”. В информацията се припомня, че вчера изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен съобщи пред Нова телевизия, че от 1 януари 2016 г. доставките на “Газпром експорт” за българската компания “Овергаз” ще бъдат нулеви.  Заради проблема премиерът Бойко Борисов свика снощи на спешна среща директорите на “Овергаз” и на държавните дружества “Булгаргаз”, “Булгартрансгаз”, което е собственик на тръбите, и на Българския енергиен холдинг (БЕХ).
“Премиерът разпореди на държавните дружества да създадат организация по обезпечаването на необходимите количества газ. За целта обаче “Овергаз” трябва да се обърне към “Булгаргаз” за сключване на договор, тъй като компанията не е държавна”, обясни изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен.

„Овергаз Инк” е доставчик на синьо гориво за газоразпределителни дружества и индустриални абонати в страната. Най-големи са доставяните количествата за „Овергаз Мрежи”, чиито потребители са над 55 хиляди домакинства и 3000 стопански консуматори.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.