Сдружение „Журналисти за прозрачно управление“ даде Панайот Рейзи на АДФИ

Сдружение „Журналисти за прозрачно управление“ подадоха два сигнала – до Сметната палата и до АДФИ с искане да се направи проверка върху данните в материала „Кметът на Созопол манипулира обществени поръчки за над 1 милион лева“.

В журналистическото ни разследване, което беше публикувано, както на сайта komentator.bg, така и на сайта mediapool.bg показахме как в периода от април до септември 2011 г. кметът на Созопол Панайот Рейзи е извършил нарушения при раздаването на обществени поръчки за над един милион лева. В анализа на фактите ни помогна Института за правни анализи и изследвания, с които Сдружението е партньор. Случаят бе показан по bTV и отразен в други печатни медии.

От Сметната палата ни отговориха, че са препратили сигнала до Теменужка Петкова, директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, защото в дейността за 2012 година не е предвиден одит на община Созопол, при който да бъдат проверявани обществени поръчки. През 2011 година Сметната палата даде на прокурор Панайот Рейзи заради нарушения, открити от контролния орган.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.