Сблъсъци между футболни фенове и полиция в Монтана след мача с Локо (Пд)

Ударен полицай, арестуван футболен запалянко и много счупени бутилки. Това е равносметката от сблъсъците между фенове и полиция в неделната вечер в Монтана. До ексцесиите се стигна след края на мача между „Монтана” и „Локомотив” – Пловдив. Още по време на срещата между двата тима на стадион „Огоста” в областния град, мъж от агитката на „Локо” удари полицай и заради това бе арестуван и откаран в полицейското управление. След като мачът приключи, десетки други запалянковци обсадиха участъка с настояване провинилият се да бъде освободен.

„Феновете са дошли тук, пред районното, с желание да бъде освободено лицето, коментира директорът на областната дирекция ст. комисар Ивайло Антонов.

Агитката започна да мята бутилки и камъни, при което пострада полицай. Виковете на феновете уплашиха жителите в района, а някои от тях се оплакаха на спешния тел. 112, заради нарушаването на нощната тишина. За да бъде овладяна извънредната ситуация се наложи цялото ръководство на дирекцията да се събере по спешност, а срещу футболните хулигани да бъдат мобилизирани всички полицаи, изпратени бяха също подкрепления от жандармерията и от най-близките районни управления и Враца. Постепенно запалянковците се оттеглиха.

След три часа безредиците приключиха със счупени бутилки, но за щастие – без сериозно пострадали. Провинилият се фен пък ще прекара едно денонощие в ареста. Директорът на полицията в Монтана все пак е доволен, че до по-големи ексцесии не се е стигнало.

„Има един ударен полицай, но това сме го, вече преживели”, коментира още старши комисар Антонов.

районно

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.