Съветник на Рейгън: САЩ са олигархия, а правителството в София служи на Вашингтон

“Съединените щати не са демокрация. Те са олигархия. САЩ се управляват от няколко мощни икономически групировки с частни интереси. Най-важните са: военният сектор/секторът за сигурност, Уолстрийт и мегабанките, израелското лоби, агробизнесът (например Монсанто) и добивните индустрии (енергетиката, минното дело, дървеният материал)”. Това заявява Пол Крейг Робъртс, икономически експерт и бивш зам. финансов министър в правителството на президента Рейгън, в интервю за ФорумНюз. Робъртс е и противник на водената от президентите Джордж Буш-младши и Барак Обама война срещу терора, тъй като според него тя е само средство за ограничаване на конституционните права на американците.

Според родения през 1939 г. анализатор, единственият възможен начин да се избегне Трета световна война е страните членки на НАТО от ЕС да напуснат организацията, а всяка държава, която не го направи, е обречена на унищожение в една бъдеща война с Русия.

Пол Крейг Робъртс оспорва в интервюто си независимостта на българското правителство и неговата външна политика.

“Българското правителство бе купено от Вашингтон като съюзник срещу Русия. Може би българите са смятали, че това е добре заради предишния контрол над страната от Съветския съюз. Вероятно мозъците на българите са промити от американската пропаганда и не разбират, че България е под контрола на Вашингтон, който е купил правителството им. Българското правителство служи на американците, а не на народа си”,
казва Пол Крейг Робъртс.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.