Съветът по отбрана призовава униформените към сдържаност

“Членовете на Съвета по отбрана, представляващи висшия команден състав на въоръжените сили, призовават военнослужещите и работещите в сектора да останат гарант за националната сигурност и стабилност на държавността в днешната силно влошена международна обстановка. Апелираха и да не предприемат прибързани действия, които биха довели до обществено напрежение и уронване престижа на армията”. Това се казва в официално съобщение на Министерство на отбраната, разпространено след края на на извънредния Съвет по отбрана, свикан от министър Николай Ненчев.
Той и ръководството на Министерство на отбраната, Щаба по отбраната, Съвместното командване на силите и командирите на видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни сили и Военноморски сили разпространиха и становище:
“Постигнатият напредък днес ни дава добра база да запазим стабилността и перспективата във военната професия. Утре министърът на отбраната започва консултации с всички парламентарно представени политически сили за подкрепа на изразеното становище. Министър Ненчев, заедно с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, ще запознаят и Комисията по отбрана в Народното събрание със становище-оценка за негативните последици от предложените изменения.
Политическото и военното ръководство ще направят всичко възможно да отстояват интересите и да обезпечат работата и ежедневието на всички заети в сектор „Отбрана“, както и да доведат до стабилност и предвидимост в тяхната служба”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.