Сашо Морфов подаде оставка като директор на Народния театър

Временно изпълняващият длъжността директор на Народния театър Александър Морфов днес е подал молба да бъде освободен от поста, която е била уважена на момента. За нов ВРИД-директор е назначена досегашната заместничка на директора Милица Трайкова.

Всичко това става ясно от информация на сайта на Министерството на културата, в която се съобщава, че в понеделник, 7 септември, министерството обявява конкурс за длъжността директор на Народния театър „Иван Вазов”.

Министърът на културата Вежди Рашидов благодари на Александър Морфов за работата му начело на театъра.

„Г-н Морфов пое ръководството на Народния театър в един труден момент след пенсионирането на предишния директор Павел Васев. Благодаря на талантливия режисьор за дейността му начело на трупата, която той изпълняваше достойно и му желая успех в бъдещите творчески проекти в България и в чужбина”, заяви министър Рашидов, цитиран на сайта на МК.

А ето и какво съобщи самият Морфов пред БГНЕС.

“Този път не избухнах, защото виждам, че няма никакъв смисъл. Предпочитам аз да се оттегля, може пък да назначат някой, който е близък до това чалга правителство, и той да може да издейства по-добри условия за съществуването на театъра”, казва режисьорът Александър Морфов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.