Съпругата на Цв. Василев е на разпит в Столичното следствие

Антоанета Василева, съпругата на мажоритарния собственик на КНБ Цветан Василев, е била привикана на разпит в Столичната следствена служба, съобщи Дарик като се позова на информация от прокуратурата.

Преди дни бе съобщено, че срещу банкера и съпругата му е образувано досъдебно производство за пране на пари. Вероятно става дума за луксозната къща на брега на Женевското езеро на стойност 2 млн. евро, купена от Антоанета Василева.

Попитан за този имот и произхода на парите, с които е купен, един от адвокатите на банкера – Константин Симеонов – каза неотдавна, че това е инвестиционен проект, а имотът е закупен преди 2 години и е бил платен чрез кредит.

“Не познавам от близо сделката, но Цветан Василев твърди, че парите за покупката на имота не идват от КТБ”, каза адвокат Симеонов.

Антоанета Василева е икономист, професор по Световно стопанство и международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). От 2011 г. е декан на факултет „Международна икономика и политика“ в УНСС, показва справката с “Уикипедия”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.