Сапьори детонираха бомба под колата на адвокатка от Пловдив

В Пловдив сапьори успешно детонираха бомба, поставена на ул. „Христо Г. Данов” под автомобила на известната адвокатка Евелина Божикова. При контролираната детонация се получи малък взрив. Няма пострадали и материални щети, но районът продължава да е отцепен. Междувременно адвокат Евелина Божикова не отложи планираното пътуване до Лондон, където живее синът й и замина навреме, за да хване самолета си.
Адвокат Божикова защитава интересите на Община Пловдив и освен това е защитник в редица дела, предизвикали силен обществен отзвук. Последният случай, при който името й нашумя, бе дело, свързано със злоупотреби с бюджета на община Родопи.
Евелина Божикова е съпруга на бившия зам.-министър на правосъдието Севдалин Божиков, а дъщеря й – Марта Божикова – беше за кратко зам.-кмет на Пловдив.
Адвокат Евелина Божикова съобщи, че напоследък не е получава заплахи за живота си, но през февруари 2013 г. е получавала заплахи за бомба в дома си.
Съмнителният пакет, закрепен под нейната “Тойота” е забелязан в 7 часа сутринта от служители на фирма, които веднага се обадили на тел. 112.
Според съседи миналата годината районът също е бил отцепен, заради заплахи за бомба в същата сграда. Информацията бе потвърдена и от самата Божикова.
Източници: Вести.Бг, Дарик, Марица, БГНЕС

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.