Санкции срещу Русия ще срутят финансовата система на САЩ, твърди Москва

Кремъл: В момента диалог с Анкара просто няма

Русия ще намали “до нула” икономическата си зависимост от САЩ в случай на санкции от Вашингтон заради ситуацията в Украйна, което ще доведе до “крах на американската финансова система”, предупреди днес съветникът на руския президент Владимир Путин – Сергей Глазев – цитиран от Франс прес и български електронни медии.

„Ще намерим начин не само да намалим финансовата си зависимост от САЩ, но и да извлечем огромна полза от санкциите”, допълни Сергей Глазев. По думите на президентския съветник, „опитите да се наложат санкции срещу Русия ще доведат до крах на американската финансова система и до прекратяване на американското доминиране над световната финансова система”.

Ако САЩ наложат санкции на Русия заради Украйна, руското правителството може да бъде принудено да се откаже от долара като резервна валута и да спре да плаща всякакви кредити на американски банки, заяви Глазев, цитиран от Ройтерс. Ако Вашингтон замрази сметките на руски компании и физически лица, Москва ще препоръча на всички притежатели на американски облигации да ги продадат, допълни съветникът.

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.