Самозапалилият се Пламен вече диша самостоятелно

Варненският алпинист Пламен Горанов, който преди време се самозапали пред общината в морската столица вече диша самостоятелно, съобщиха негови приятели в ефира на bTV. Николай Тодоров и Албена Делистоянова поясниха, че състоянието му е все още тежко, но вече не е на командно дишане.

Те описаха своя другар като непримирим към всичко, ставащо в България. „Той беше непримирим към случващото се около нас и не можеше да го приеме равнодушно”, обясни Николай Тодоров. И двамата се съгласиха, че Пламен е много емоционален и че напоследък е бил дори революционно настроен.

„Мизерният живот на хората им влияе не само чрез огромния стрес, но и психически”, обясни повтарящиете се случаи на самозапалване психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова.

Тя допълни, че показният акт на подобно действие е признак на отчаяние в повечето случаи, а проблемният живот е причина за отслабване на целия организъм на човек.

36-годишният Пламен Горанов все така е под медикаментозна кома, за да се избегнат стреса и болките. Приятелите му благодариха на хората, отзовали се на призива да дарят кръв.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.