Самозапалилият се Димитър остава с опасност за живота

Няма съществена промяна в общото състояние на Димитър Димитров, който вчера се самозапали пред президентството с бензин, съобщиха от "Пирогов".

Димитър продължава да е на командно дишане и е с опасност за живота. Днес ще му бъде направена нова превръзка и по-нататъшното лечение ще бъде в зависимост от състоянието му.

Инфарктът, който мъжът е получил преди две седмици, също би могъл да усложни лечението му. Той е с високо артериално налягане, но показателите се нормализират. Проблемът е с дихателната система в резултат на вдишаните газове и от болницата смятат, че може би оттам ще произтекат някакви усложнения.

Вчера 52-годишният Димитър Димитров се запали пред президентството. Той е с 25% изгаряния на цялата глава, шията, гърдите и пръстите на двете ръце.

Първоначално мъжът е стоял до фонтана пред президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента. По думите им малко след това той просто е пламнал.

Димитър Димитров е от дупнишкото село Крайници и има ковачница. Баща му, който живее там, разбрал за самозапалването на сина си от медиите.

От СДВР уточниха още, че пострадалият няма криминални регистрации.

Това е четвъртият случай на самозапалване в рамките на един месец.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.