Самотен баща обяви гладна стачка, иска да отглежда детето

Режат проекта "Манолова" за неплатените заплати

Севдалин Чандъров от град Неделино, който от 5 години сам се грижи за дъщеря си Жасмина, започна гладна стачка в знак на протест срещу решение на Кърджалийския окръжен съд. Магистратите присъдиха родителските права за детето на бившата съпруга – румънската гражданка Вероника Петку, съобщи bTv. От репортажа на телевизията стана ясно, че Жасмина почти не познава майка си. Две трети от живота на детето са преминали само с баща му. В продължение на 5 години с майка си се чуват само по телефона и то рядко.

Преди 5 години майката заминава за Испания, точно когато двегодишната й дъщеря постъпва в болница. Година и половина по-късно Вероника Петку неочаквано иска развод от българския си съпруг и преустановява контактите с дъщеря си.

Сега неочаквано майката на вече седемгодишната Жасмина получава родителските права, след като веднъж те вече са присъдени на бащата от Златоградския районен съд. Заради това решение на кърджалийските магистрати, Севдалин Чандъров започва гладна стачка. Отчаяният баща възнамерява да обяви безсрочно гражданско неподчинение пред сградата на Висшия съдебен съвет в София.
Според социалните работници Жасмина е силно привързана към баща си и е отчуждена от майка си поради нейното доброволно отсъствие от живота на детето.

Снимка: bTv

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.