Самолетът на Янукович (не) е кацнал на пистата на авиозавода в Харков

Продължава мистерията къде е самолетът на президента на Украйна Виктор Янукович или – което е по-важно – къде е действащият държавен глава на Украйна.

Около 15,25 часа българско време днес ръководството на Харковския авиационен завод опроверга разпространената по-рано информация, че президентският самолет се е приземил на една от пистите на територията на завода.

Преди това “добре информиран източник” бе съобщил, че самолетът на президента Янукович наистина е кацнал в Харков, както първоначално съобщи Държавният департамент на САЩ, но не на летището на града, а на пистата на Харковския авиационен завод. УНИАН цитира източник, според който Янукович е охраняван от сили на милицията в Харков, но при съответните гаранции е “готов да премине на страната на народа”.

В ранния следобед новоизбраният председател на Върховната Рада на Украйна Александър Турчинов призова депутатите да изяснят къде се намира президентът на страната Виктор Янукович. Според Турчинов е необходимо да се знае къде е държавният глава най-малкото заради необходимостта да се изяснят перспективите за общуването между парламента и Янукович.

Около 15 ч. българско време сред депутатите от Върховната Рада на Украйна се носеха слухове, че Янукович е подал оставка. Самите депутати малко по-рано освободиха от длъжност главния прокурор на Украйна Виктор Пшонка. Говори се, че се подготвя постановление за разформироване на спецчастите “Беркут”.

 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.