Само Тотю Младенов отказвал да назначава калинките на ГЕРБ

Оказа се, че само министърът на труда и социалната политика в правителството на ГЕРБ Тотю Младенов е отказвал да назначава в администрацията “калинките”, спускани по партийна линия. Това съобщи пред bTv депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков, който е председател на временната парламентарна анкетна комисия, която разследва случаите на грубо партизирано кадруване при правителството на Бойко Борисов.

Ерменков отново се позова на папката с документи, намерена в бившия ведомствен апартамент на депутата от ГЕРБ Павел Димитров от настоящия народен представител от “Атака” Гален Монов и предадена на комисията, ръководена от Ерменков. Днес самият Ерменков отново разясни четирите стъпки от  технологията на партийното кадруване при управлението на ГЕРБ, като допълни, че са проверени 300-400 случая, в които успеваемостта на кадруването била почти 100%.

Бившият депутат Павел Димитров коментира на свой ред, че огласените от Монев документи не са тези, които съзнателно е забравил в жилището си и вероятно са получени в комисията, оглавявана от Таско Ерменков, по друг път. Според Димитров, който беше изключен от ГЕРБ и сега е член на БАСТА, той е оставил в шкаф в апартамента на Народното събрание папка със законопроекти, по които е работил като народен представител, за да помогне на новия обитател на жилището му.  И днес пред bTv, както и вчера при участието си в друга телевизия, Павел Димитров не отрече, че кадровата практика в ГЕРБ е била такава, каквато я описва Таско Ерменков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.