Само 1 новина от НС: Няма кворум, няма и заседание

Всъщност новините са поне две. Едната от тях е, че Сергей Станишев продължава да бъде депутат в 42-то обикновено Народно събрание, тъй като депутатите не са гласували прекратяването на пълномощията му, поискано с внесената в понеделник от лидера на БСП молба.

А другата, безспорно обидна за всички български граждани новина е, че за пореден път този парламент няма да заседава поради липсата на кворум. Или поради липсата на добра воля в една сериозна част от народните представители. Второто обяснява първото.

При първия опит за откриване на днешното заседание електронната система в пленарната зала на парламента показа наличието на 104 народни представители. Депутатите на ГЕРБ и “Атака” не бяха в залата.

Председателят на парламента Михаил Миков даде почивка с надеждата, че ще се съберат повече депутати за повторната регистрация. Което и се случи – регистриралите се народни представители нараснаха на 110 – само с 11 по-малко от необходимия минимум за откриване на пленарно заседание.

Следващото нормално заседание на парламента би трябвало да започне утре в 9,00 часа.

В днешния дневен ред на парламента бе разглеждането на първо четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, внесен от Министерски съвет и приемането на два закона на второ четене: за автомобилните превози и на закона за защита на потребителите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.