TV7 се споразумя със синдиците на КТБ, започва да се издължава

TV7  и News7 ще продължат да излъчват програмата си, независимо че съдия-изпълнител започна да описва техниката, заложена срещу заем от фалиралата КТБ.

Нашето желание за погасяване на цялото задължение е депозирано в КТБ. Продължаваме да водим разговори, но постигнахме споразумение и до края на месеца сумата ще бъде погасена изцяло, съобщи изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев.

“Процедурата продължава. Ще бъдат отнемани вещи, които са предмет на залог, но това ще са такива вещи, които няма да възпрепятстват дейността на телевизията”, добави частният съдебен изпълнител Неделчо Митев, цитиран от новинарския сайт на TV7.

От думите на Кирил Благоев стана ясно още, че вече е преведена част от дължимата към банката сума. До края на следващата седмица ще бъдат погасени 300 хил. лв., а останалите – до края на месеца, обясни Кирил Благоев.

 По-рано днес стана ясно, че Фондът за гарантиране на влоговете в банките има претенции само към част от заложената техника, а не към цялото търговско дружество.
В началото на седмицата ръководството на TV7 направи пореден опит да договори разплащане на забавените вноски, но синдиците на КТБ тогава отказаха предложението. След което ръководството на медията изпрати и отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което потърси съдействие от премиера за уреждане на отношенията със синдиците на КТБ и изпратения от тях съдия-изпълнител.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.