Съдилища остават без средства за издръжка

Висшият съдебен съвет няма за подаде оставка

Около 85 съдилища в страната са без средства за издръжка, което включва ток, вода, разплащане на вещи лица и съдебни заседатели, очаква се броят им да се увеличи. Този недостиг на средства за издръжка би довел до блокиране на самия правораздавателен процес.
Това заяви представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова, която представи отчет за дейността на съвета за второто тримесечие на 2014 г., предаде БГНЕС.
Още при подготовката на бюджета на съдебната система за 2014 година стана ясно, че през годината съдилищата ще разполагат с половината от парите за издръжка, които са имали миналата година.
Соня Найденова обясни, че ВСС е подготвил последващо искане за увеличение бюджета на съдебната власт с 19,3 млн. лева поради недостиг, който се отнася до изплащане на обезщетения по Закона за съдебната власт, обезщетения по Кодекса на труда, средства за издръжка, възнаграждения, социални осигуровки за кандидатите за младши съдии и прокурори по време на обучението. Това предложение ВСС отправило чрез министъра на правосъдието за корекция на бюджета на съдебната власт. То е съгласувано с всички министерства, но се констатира нежелание за корекция на бюджета на ВСС.

1 Comment

  1. ДА СИ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ ,КАТО НЕ СТИГА БЮДЖЕТА ИМ.МОЯТ НАЧАЛНИК ТАКА МИ КАЗВА ,ЧЕ КАТО СВЪРШВАТ ПАРИТЕ НЯМА ЗАПЛАТИ.И АЗ РАБОТЯ ПО 8 ЧАСА ,ПОНЯКОГА И БЕЗ ПОЧИВКА И ЗАПЛАТА МИ Е 460.00 ОСНОВНА И КАТО УДЪРЖАТ ДАНЪЦИ ,ПОЗНАЙТЕ КОЛКО МИ ОСТАВА. ОТ ТЕЗИ ДАНЪЦИ ЩЕ СЕ ПЛАТЯТ НА ТЕЗИ КОИТО “ИЗМЕРВАТ” УЛИЦИТЕ И ПРАВЯТ ДЕЦА БЕЗ ДА МИСЛЯТ С КАКВО ЩЕ ГИ ГЛЕДАТ.ТАКА УДЪРЖАТ МИ ДАНЪЦИ НА ЗАПЛАТА КОЯТО НЕ ПОЛУЧАВАМ ,А САМО СЕ НАЧИСЛЯВА ВЪВ ВЕДОМОСТТА И СЕ ПРЕВЕЖДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ДАНЪЦИ КЪМ ДЪРЖАВАТА..В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЯМА НОМЕРА С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И В ПЛИК РАЗЛИКАТА.ТАКА ,ЧЕ И ТЕЗИ И БЕЗ ТОВА ГОЛЕМИ РЕЗУЛТАТИ ОТ РАБОТАТА ИМ НЯМА, ОСВЕН ДА ПУСКАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ .ЩЕ ПОЖИВЕЯТ И ТЕ КАКТО НИЕ МАЛКИТЕ “МИЖИТУРКИ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.