Съдебна реформа с Пеевски и Цацаров си е изнасилване на Темида

В България има немалко честни магистрати, но няма смели магистрати. Всеки българин трябва да проумее тази гадна истина и да спре да се надява. Реформи в правосъдната система няма да има. Няма да има и нормално правосъдие и справедливост.

Защото всички, от които зависи това нямат смелостта да признаят очевидното, а то е: Делян Пеевски и Сотир Цацаров тотално контролират висшия ешалон на магистратурата, начело с ВСС и нямат намерение да се откажат.

Това е известно на всички парламентарни партии, но техните лидери се държат като политически скопци и не смеят да произнесат на глас това, което целият народ вижда и усеща на гърба си. Лютви Местан, формален лидер на ДПС, най-добре от всички знае за какво става дума, но пилешкото му сърчице не му позволява да защити поне достойнството си, както и достойнството на българските турци. Но като не изричаш нещо, това не означава, че то не съществува. Премиерът Бойко Борисов също е наясно с действителното положение в държавата. И той е формален шеф на изпълнителната власт, а истинският е горният тандем. Всички преговори, които така театрално се разиграват пред очите ни имат една единствена цел – имитация на воля за реформи. Няма такава воля. Няма дори намерения. Всичко е  пунта Мара с цел да бъдат заблудени ЕС и ЕК.

Няколко примера са достатъчни да се уверите в думите ми. Върховният съд задължи прокуратурата да заплати 40 000 лв обезщетение на бившия банкер Христо Данов от Пловдив. Причините са две: събраните доказателства от държавното обвинение не струват нищо, освен това прокурорското преследване на Данов продължило 13 години. Тринайсет години триумф на прокурорското бездарие и наглост. Но Цацаров не коментира този антирекорд, макар цялата простотия да се е разигравала пред очите му, докато бе съдия в Пловдив.  Цацаров ще заяви, че безобразията са стари и не може да носи отговорност. Дежурното обяснение. Само че Цацаров не знае, че няма никакво значение какво ще каже, защото все повече българи виждат, че главният прокурор се кланя на езическия бог Ерлик – злият властелин на подземното царство, известно в наши дни като задкулисие.

Немалко прокурори, съдии и следователи споделят пред някои медии, настоявайки за анонимност, че цялото зло в системата се крепи на неколцина мръсни играчи, свързани с политическата върхушка и най-вече с ДПС. Знаят се подвластните на движението членове на ВСС. Знаят се прокурорите, следователите и съдиите, зависими от кръга #Кой. Знаят се корумпираните в системата. Точно те скалъпиха сюжета с “поръчаното” от бакера Цветан Василев “убийство” на Делян Пеевски, което изигра решаваща роля за срива на КТБ. Корумпирани и зависими прокурори разпоредиха и нахлуването в офиси на Василев и на банката, което предизвика паника сред вложителите.

А кой реализира скандалът “Костинброд”? Кой прикри малоумните действия на шефове от МВР в Лясковец? А т.нар. разработка “Червеи”, превърнала се в олицетворение на националните предателства? Мълчат Плевнелиев, Борисов, Цецка Цачева, лидерите на партии. Елит от страхливци.

Днес ни разиграват треторазрядни циркови номера, които трябва да минат за преговори за реформите и конституционни промени. Вятър и мъгла.

Истинските реформи, не само в правосъдието, а в цялата държава могат да приключат буквално за 5 минути. Достатъчно е Цацаров да бъде принуден да подаде оставка, а побратимът му Пеевски да бъде освободен от ДПС и парламента. Не е важно какво ще правят оттук нататък. Материално са осигурени за години напред. А ако достойни магистрати решат да поразровят делата им – никой няма да ги спре. Това, което други народи са постигнали чрез революции и кръвопускане, тук може да се случи с две оставки. Без Пеевски и Цацаров България няма да е същата. Корупцията ще намалее до поносими граници. Пеевските медии ще спрат да бълват отрова. Бизнесът ще поеме свободно въздух и ще се съревновава при сравнително справедливи условия за обществени поръчки и европроекти. Рязко ще спадне и купуването на гласове. Ще секнат и заплахите за етнически конфликт. Радикалният ислям и представители на терористични организации все по-рядко ще намират почва у нас. Ще намалее драстично цигарената контрабанда. Дори футболният “Левски” ще стане отново отбора на народа. Септември може да не стане май, но ще заприличаме на нормална държава. Сега не сме. Сега сме под робството на мафията Кой.

У нас важи политическият принцип на Дък: Всяка дългосрочна реформа продължава само с прегрупирането на силите. Преведено на български означава: Никоя реформа не е по-важна от интереса на прегрупиращите се сили.

А цялата тази диващина би могла да се промени от няколко смели сърца и 5 минути служба на обществото. Ама къде са? Чакат сврени в окопа някой друг да свърши работата, за да не си изцапат марковите дрешки или – недай си боже, – да си изгубят постчето.

П.П. Досега позицията ми срещу модела #Кой ми коства: преследване от следствието и прокуратурата; повдигане на обвинение по скалъпен сигнал на една от медийните Горгони на Пеевски; проверка от НАП на мен и съпругата ми; ревизии, “приятелски съвети” да се откажа; припомняне на това как преди шест години са ме пребили до смърт и че това може да се повтори; ограничаване на рекламните приходи към Фрог нюз и други неприятни последици за членове на семейството ми, които ще спестя от лични съображения. След този коментар очаквам поредния помиен водопад в “Телеграф”, ПИК, “Труд”, “Уикенд” и някои други бактериологично-медийни оръжия на пеевския безмозъчен тръст. “Честните” издатели-подгъзници на Пеевски обаче да не забравят, че дължат над 40 милиона на фирми, близки до КТБ и Цветан Василев. Някой ги лъже, че връщането ще им се размине. Няма, защото Цацаров и Пеевски не са вечни, както не е вечна и мафията, като всяко човешко творение. 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.