Съдът ще решава за отнемането на имоти за 1 млн. от Юзеир Юзеиров

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе в Търговищкия окръжен съд иск за отнемане на имущество на Росен Йорданов (известен с турското си име Юзеир Юзеиров) на стойност 1.022 млн.лв., съобщиха от пресцентъра на комисията. С внасянето на иска, комисията изпълнява законовото изискване за започване на съдебна процедура по отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, до 3 месеца след постановяването на обезпечението. От Росен Йорданов предстои да бъде отнета собственост на стойност 1.022 млн.лв., предимно земеделска земя от над 1000 дка на територията на община Попово и на съседната област Велико Търново.
Това е първото дело за отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.
На снимката: През август 2011 г. Юзеир Юзеиров се появи в ЦИК по сако и долни гащи в знак на протест, че избирателната комисия отказва да приеме документите за регистрация на брат му Али като кандидат за президент

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.