Съдът пусна Алексей Петров под “домашен арест”

След повече от четири часа заседание Софийският градски съд пусна под "домашен арест" Алексей Петров. Според магистратите опасността Петров да извърши ново престъпление или да повлияе върху свидетели е отпаднала. Наблюдаващият прокурор естествено бе на противоположното мнение, но въпреки това се въздържа да обяви дали ще протестира решението пред Софийския апелативен съд.

Твърденията на свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева, че върху тях е бил оказван натиск от Петров, не са получили подкрепа от доказателства, смятат съдиите.

Заседанието започна с три часа закъснение заради фалшив сигнал за бомба в Съдебната палата. Именно този сигнал скара прокуратурата и защитата на Алексей Петров.

Според прокурор Светлозар Костов се прави всичко възможно да бъде осуетен процесът "Октопод".

Ако не беше получен сигналът за бомба, днес щеше да има разпити на анонимните свидетели, които са в подкрепа на обвинителния акт, а не на подсъдимия Петров и останалите подсъдими, коментира Костов след промяната на мярката за неотклонение на Алексей Петров.

Днес Софийският градски съд трябваше да гледа делото "Октопод". То обаче беше отложено заради отсъствието на единия подсъдим Цеко Йорданов. Адвокатите му обясниха, че той се е явил в 9.30 сутринта, но съдебната охрана му е казала, че заради сигнал за бомба, сградата няма да работи 24 часа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.