Съдът отказа да пусне предполагаемия убиец на детето, открито в куфар край Пасарел

Предполагаемият убиец на 5-годишния Никита Плотников – руският бизнесмен Герман Костин, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Детето бе намерено в куфар на 23 март в езерото край софийското село Пасарел. Самият Костин каза в съда, че няма намерение да се укрива от българското правосъдие, тъй като съпругата и детето му са български граждани. Сега обвиняемият има възможността да обжалва решението пред по-горната инстанция.

Припомняме, че преди повече от два месеца съдите го остави за постоянно зад решетките, след като през май бе задържан и обвинен за умишленото убийство на 5-годишното момченце. Детето е било увито с кърпа, по която разследващите откриха ДНК материал. Резултатите от експертизата абсолютно категорично сочат, че той е от Костин. Адвокатите му обаче обясниха това с факта, че убитото дете е живяло в апартамента на руския бизнесмен. Ето защо, съвсем логично може да се предположи, че не е изключено ДНК-то по кърпата да е оставено от него, без той да е убиецът, подчерта защитата му.

Въпреки, че все пак не са открити преки доказателства, че наистина Костин е убил Никита, все пак има и достатъчно косвени за това предположение, пък контрират от съда. Сред тях са записи от камери, на които се вижда, че шофира към местопрестъплението. Данните от мобилния оператор също сочат, че телефонът му е бил засечен по това време в района, където е било убито детето. Причина за фаталния край е било задушаване, сочат данните от експертизата, но защо се е стигнало дотам – тепърва ще се нищи от разследващите. Нещата стават още по-трудни и защото бизнесменът не се признава за виновен. Засега се знае само, че с майката на Никита са били съдружници в агенция за недвижими имоти.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.