Съдът намали глобите на Сидеров за клевети срещу Борисов

Софийският апелативен съд намали размера на обезщетенията, които лидерът на „Атака“ Волен Сидеров бе осъден да заплати на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по дела за клевета, съобщиха от съда.

Според решението на апелативните съдии Сидеров трябва да плати общо 70 хил. лв., вместо присъдените на първа инстанция глоби в размер на 205 хил. лв.

През август 2014 г. Борисов спечели дело срещу лидера на „Атака“ за четири клевети, изречени от него в интервю за столичен вестник. В него той заявява, че „Борисов е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки, наркотрафик и контрабанда“. Тогава искът срещу Сидеров бе за 200 хил. лв.

Присъдените от Софийския градски съд  обезщетения по едно от делата са намалени от 180 хил. лв. на 50 хил. лв., а по другото от 25 хил. лв. на 20 хил. лв.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

През ноември 2014 г. премиерът спечели дело срещу депутата от „Атака“ Десислав Чуколов за това, че е казал, че ако „не е на власт, мястото му е в затвора“. Чуколов бе осъден да изплати обезщетение за неимуществени вреди в размер на 25 хил. лв.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.