Събрание на ДПС приключи с бой и стрелба

Бой, стрелба и арест ознаменуваха финала в стил уестърн на събрание на ДПС в село Караманци, община Хасковски минерални бани. В залата на местното училище членовете и симпатизантите на партията били свикани, за да номинират кандидатите за кмет на общината и общински съветници.

Фаворитите били двама – на сегашния кмет Мюмюн Искендер и на екс-заместника му – 46-годишния Мусса Чолак. Активистите гласували, но след като видели резултатите – 400 гласа за Искендер нито един за конкурента му, нещата излезли извън контрол. 20-годишният син на Чолак извадил газов пистолет и го насочил срещу Искендер. След което два пъти гръмнал във въздуха, в опит да защити баща си. Това обаче подействало като сигнал да започне масов бой.

На мястото бързо пристигнала полиция и отвели за 24 часа в районното стрелеца. Оказало се, че оръжието му е законно и е било прибрано от служителите на реда с протокол за доброволно предаване. Според информацията от МВР – Хасково, сигналът за стрелбата и масовото сбиване е бил получен около 19 ч. снощи. По случая е започнала полицейска преписка за хулиганство. От дирекцията на полицията уточниха също, че установят ли, че има и други замесени в инцидента, те също ще бъдат арестувани.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.