С указ на президента, служебното правителство встъпва в длъжност

Президентът Росен Плевнелиев ще назначи с указ от 13 март служебен кабинет с министър-председател Марин Райков, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 10.00 часа в Министерския съвет ще се състои церемонията по приемственост на кабинета в оставка и служебното правителство.
С друг свой указ държавният глава ще разпусне парламента от 15 март и ще насрочи предсрочните парламентарни избори на 12 май.


Новият служебен министър на културата Владимир Пенев ще бъде посрещнат в Министерството на културата, веднага след приключването на церемонията за встъпване в длъжност на служебното правителство. След края на събитието министърът на културата в оставка Вежди Рашидов и министърът на културата в служебното правителство Владимир Пенев ще пристигнат заедно в зала „Колегиум” на 6-ия етаж в Министерството на културата.
От 10.30 часа в Централно фоайе на Министерство на земеделието и храните министърът в оставка д-р Мирослав Найденов ще предаде кабинета на служебния министър на земеделието проф. Иван Станков.
От 11.00 часа в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната ще се състои официалната церемония по предаване и приемане на поста „министър на отбраната”. Досегашният министър Аню Ангелов ще предаде поста на Тодор Тагарев, министър на отбраната в служебното правителство.
От 11.00 часа в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията министърът в оставка Ивайло Московски ще предаде управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на новоназначения служебен министър Кристиян Кръстев.
Около 11.00 часа в залата на IV етаж в Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе церемония по предаване на поста министър на регионалното развитие и благоустройството. Досегашният министър Лиляна Павлова ще предаде поста на Екатерина Захариева, която освен министър, става и вицепремиер.
От 11.00 часа в сградата на Министерството на труда и социалната политика на ул. „Триадица” 2, във фоайето на етаж 2 ще се състои церемония по предаването на министерския пост в Министерството на труда и социалната политика. Досегашният министър Тотю Младенов ще предаде поста на Деяна Костадинова, която ще бъде вицепремиер и министър на труда и социалната политика.
В 11.30 часа в сградата на Министерството на здравеопазването на пл. „Света Неделя” № 5 ще се състои официалната церемония по предаване на поста от министъра в оставка Десислава Атанасова на новия министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров.
От 11.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. „Славянска” 8 ще се състои церемония по предаването на министерския пост в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Досегашният министър Делян Добрев ще предаде поста на Асен Василев, новия служебен министър.
От 12.00 часа в Министерството на финансите за предаването на властта от вицепремиера и министър на финансите в оставка Симеон Дянков на министъра на финансите в служебното правителство Калин Христов.
От 12.00 часа в централното фоайе на Министерството на вътрешните работи ще се състои официалната церемония за предаване и приемане на поста „министър на вътрешните работи”. Досегашният министър Цветан Цветанов ще предаде поста на Петя Първанова, новия служебен министър на вътрешните работи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.