С европари ще се санират също тухлени сгради и частни паметници на културата

От следващата година за саниране ще се допускат тухлени и по-малки сгради, както и със средства от оперативните програми, ще могат да се ремонтират и санират сгради-паметници на културата, дори те да са частна собственост. Това съобщи във Варна министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от БНР.

В коментар на развитието на ситуацията около събарянето на незаконни постройки в ромската махала „Максуда“ във Варна и подадените жалби в Еврропейския съд за правата на човека, министърът Лиляна Павлова припомни решението на съда в Страсбург, че няма основание за спиране на заповедите за събаряне, както и че е право на съответните власти да разпореждат разрушаването на незаконни постройки. Павлова допълни, че със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ ще започне стротелството на социални жилища за хора в подобна ситуация, т.е. останали без покрив над главите си и без средства да си го осигурят.

От 1-ви септември започва ремонтът на магистрала „Хемус“ в отсечката Шумен – Варна, а ремонтите на АМ „Тракия“ ще се възобновят от 7 септември, информира още Лиляна Павлова.

По разпореждане на премиера Борисов тези ремонти бяха спрени в началото на юли, за да не се възпрепятства трафика по време на активния туристически сезон.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.