Русе праща камъни на Юнкер и ДАНС /обновена/

Кметът на Русе Пламен Стоилов е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Димитър Георгиев срещу група граждани на града, заради техен сигнал за злоупотреба с еврофондове при строежа на булевард в Русе.

Причината за гнева на общинското ръководство е, че група граждани, начело с Бойко Никифоров, обяви, че ще изпрати до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер колет с камъни, използвани за строежа на булевард.

Според гражданите въпросните камъни са отпадъчни материали и се използват, за да се крадат парите за ремонта на булевара. Протестиращите искат експертно становище за качеството на материалите от ЕК.

От Община Русе обаче смятат, че сигналът е част от кампания за дискредитиране на България в ЕС.

Кметът на града е изпратил до ДАНС и прокуратурата искане групата граждани да бъдат разследвани за кражба, защото са взели материали от строителна площадка.

Ние не саботираме работата на сегашните управляващи. Не обвиняваме и кмета за това. Има си фирма, която работи по проекта, а кметът е само бенефициент, но той трябва да упражнява контрол. Искаме да има ред и тези безобразия да престанат“ заяви Бойко Никифоров.

Изпълнител на проекта, който е на стойност 9,3 млн.лв. без ДДС, е консорциум ДЗЗД „Русе инфра“, в който влизат русенските фирми „Пътинженеринг“ и „Ес джей строй“ АД (правоприемник на заличената от Търговския регистър „Крис груп”), и „Инжстрой проект“ от Варна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.