Румяна Ченалова сама е записвала разговорите си с Владимира Янева?

Румяна Ченалова най-вероятно сама е правила записите като вид лична застраховка.
Дори се предполага, че записващите устройства са били професионално монтирани в ботуша на дамата. Това е една от последните версии на разследващия екип, който проверява скандала с “двете каки” – дългите монолози на съдия Владимира Янева пред мълчаливата ѝ колежка Румяна Ченалова. Отпаднала е версията, че третото лице – адвокат, е “техническият режисьор” на сериала, информира електронното издание на “24 часа”. На този етап не било съвсем ясно дали Ченалова си е позволила по същия начин да запише и казаното по време на срещата й с премиера Борисов, за която съдийката дълго и настойчиво настоявала, след като френският посланик Ксавие дьо Кабан я обяви за “гнила ябълка”.

Както е известно премиерът Борисов потвърди за срещата си с Ченалова през пролетта на 2015 година, но неглижира изтеклите в публичното пространство записи на разговори между двете някогашни колежки в СГС с думите: “две каки говорят”.

Съвсем неотдавна, буквално в деня, когато избухна sms-скандала във ВСС и часове след посещението на премиера при съдебните кадровици, те решиха да прекратят проверката на разговорите между Ченалова и Янева, тъй като в тях нямало по същество нарушаване на етиката на магистрата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.