Румяна Бъчварова не вижда смисъл от заседанието на КСНС

Липсата на оставка на правителството оставя без предмет утрешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, на който трябва да се решава кога ще се проведат предсрочните парламентарни избори. Това зяви пред БНТ Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и бивш началник на кабинета на Бойко Борисов, докато бе премиер.

Бъчварова коментира и приключилото преди дни посещение на Бойко Борисов в САЩ. Според нея САЩ са обезпокоени от възможността на България да изпълнява пълноценно задълженията си като член на НАТО и евроатлантически партньор.

„Успяхме да представим българската позиция по няколко много важни въпроса – начините за решение на проблемите с енергийната независимост на България и как се гледа на страната ни за момента. Ставаше въпрос за това, че България трябва да изпълнява задълженията си на евроатлантически партньор, а ние не произвеждаме такава политика. Липсата на последователна политика генерира допълнителна нестабилност”, обясни Румяна Бъчварова. Попитана дали във Вашингтон Борисов е получил подкрепа за втори мандат, Бъчварова бе категорична: „Не. Не бих казала така. Тук не става въпрос за търговия с влияние в една или друга посока“.

“Позицията на ГЕРБ е за предсрочни избори и политически диалог с БСП след смяна на ръководството. Вратата е отворена за диалог, не за коалиция”. Това заяви Румяна Бъчварова във връзка с изказването на Сергей Станишев за допустим и възможен диалог с ГЕРБ за управлението на страната.

Помолена да коментира развитието на скандала Делян Пеевски – Цветан Василев, Бъчварова отбеляза, че това е корпоративен скандал, който „би бил с по малко последици, ако нямаше предположения, че зад двете страни стоят полититически лобита”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.