Румен Петков препоръчва на Цацаров да се заеме с Орешарски

“Препоръчвам на главния прокурор да се заеме сериозно с Пламен Орешарски, защото той за пореден път предлага за назначение хора, които не отговарят на законовите изисквания. Така Орешарски отново доказа, че работи в услуга на Пеевски, Станишев и съпругата му Моника”. Това заяви в четвъртък във Варна бившият депутат от левицата и настоящ активист на АБВ Румен Петков, цитиран от пресцентъра на гражданското сдружение. – „Обещах и започвам да доказвам незаконното и неморалното поведение на министър-председателя. За безспорно доказателство ми служат публикуваните на сайта на парламента предложения за председател и членове на Комисията за защитата на личните данни”, обясни Петков.
В чл. 8 от Закона за защита на личните данни е казано, че за членове на Комисията се избират български граждани, които имат висше образование по информатика, право или са магистри по информационни технологии. При внимателен прочит на две от общо петте биографии се вижда, че Цанко Вълков и Веселин Целков нямат висше образование нито по информатика, нито по право, нито са магистри по информационни технологии. Направени са опити тези пропуски в биографията им да бъдат прикрити, което е недвусмислено свидетелство, че Орешарски се опитва да заблуди обществото и за пореден път да действа задкулисно. Тези кандидатури, въпреки че са в нарушение на закона, в сряда са одобрени от Министерски съвет. А сега са предложени за гласуване на Народното събрание.
„Ето това е моето днешно доказателство, че ни управлява човек, чиито действия са задкулисни и в ущърб на държавността. Утре продължавам”, обеща Румен Петков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.