Румен Петков пита за тайна среща на министри и депутати със сенаторите от САЩ

Ръководството на БСП трябва да отговори имало ли е среща, между висши функционери на социалистическата партия и тримата американски конгресмени, която да е предшествала техния разговор с премиера Пламен Орешарски. Това попита в ефира на Нова телевизия активистът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков. Според него министър-председателя за пореден път е станал проводник на задкулисни интереси, свързани с управлението на България.
„Това е част от задкулисието, когато без мандат двама депутати или двама министри се срещат с група американски сенатори”, каза Петков. Според него тримата конгресмени са били на обяд с ключови фактори от „Позитано” и са договорили три неща – това правителство да остане, докато срине „Южен поток”, докато направи необратим незаконния 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй и докато не направи необратим процеса с купуване на американска ескадрила.
Недопустимо е премиера да обявява спирането на проект като „Южен поток“, и в същото време енергийния министър да остане на поста си, добави Петков. По думите му още миналата година заместник-министъра на околната среда Чавдар Георгиев, му споделил, че това правителство няма да реализира нито един проект, свързан с Русия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.