Румен Петков от месеци предупреждавал, че депутати ще напуснат ПГ на левицата

Напускането на Румен Йончев е много сериозен прецедент – в момент, в който търсиш убедителна подкрепа за правителството, напуска твой народен представител, коалиционен партньор. За това аз предупреждавам от месеци, че ще се случи и то по един начин, който е доста притеснителен и обезпокояващ. Това коментира активистът на АБВ и бивш депутат от Коалиция за България пред „Фокус”. Петков остро критикува ръководството на БСП за случващото се – нещо за което той самият отдавна предупреждавал. Румен Петков е на мнение, че напускането на Румен Йончев от парламентарната група е удар по правителството, върху подкрепата за правителството, но в крайна сметка и министър-председателя трябва да заеме доста по-категорична позиция за някои от действията на трите парламентарни групи, които подкрепят правителството – Коалиция за България, ДПС и „Атака”.

Независимо от всички сигнали в публичното пространство, от тревогата, която аз и редица мои другари сме изразявали, че се отива на една стъпка на начало на напускане на депутати на парламентарната група, няма нито обсъждане в Националния партиен съвет, нито обсъждане в политически консултативен съвет, казва Румен Петков. По думите му, това е похват на ръководството на БСП – да се прави, че не забелязва проблемите – което обаче не отстранява самите проблеми и в същото време това е „много лош знак за атмосферата в парламентарната група и за неспособността на ръководството да решава такъв тип проблеми”.

Румен Петков „ребром” поставя въпроса за отговорността на председателя на политическия консултативен съвет на Коалиция за България и на изпълнителното бюро на партията.

„До онзи ден се отправяха какви ли не хули и клевети по адрес на АБВ, а днес, когато имаме формално напускане на парламентарната група, ръководството се прави, че не вижда този проблем” казва бившият депутат от Коалиция за България. Според Румен Петков тази практика да не се търси и носи отговорност за такива дълбоко погрешни и вредни действия, е изключително лоша и тя ще продължи да създава усещане за нестабилност в БСП и в Коалиция за България.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.