Румен Петков: Оформя се коалиция без облик, а трябва ясен публичен договор

“Оформя се една коалиция без облик, без изчистена физиономия. На този етап тя е повече от размита”, коментира по БНТ членът на ръководството на АБВ и депутат Румен Петков. Той подчерта, че АБВ продължава да настоява управляващото мнозинство да се формира на базата на ясен публичен договор, в който да има политически и управленски ангажименти и отговорности.
Петков заяви, че АБВ приветства инициативата на ПП ГЕРБ за провеждане на разговори с всички парламентарно представени политически сили и тяхната публичност. Според Петков, обаче, е важно да се чуе ясно какво е намерението на мандатоносителя ГЕРБ.

“Аз съм притеснен, че там се говори за програма. Програма ни показа и кабинетът „Орешарски“ с известен резултат. Има и липса на известна хигиена в събирането на всякакъв тип подкрепа“, коментира Петков.
Той бе категоричен, че всяка една от политическите партии трябва да даде максимума от себе си, независимо в какъв формат участва – опозиционен или управленски, за да излезе държавата от кризата.

Румен Петков смята, че след изборите на 5 октомври се е оформил най-представителният парламент, който България някога е имала и е груба грешка да се предопределя продължителността на живота му още преди той да е сформиран.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.