Румен Петков обвинява правителството, че закриля контрабандата

Вече 21 дена бившият министър на вътрешните работи и настоящ активист на АБВ Румен Петков продължава с обявената от него самия атака срещу премиера Орешарски и правителството. Днес Петков коментира как, според него, държавното управление превръща контрабандата в официални търговски взаимоотношения.
Според Румен Петков, няма друг период от историята на България, в който да е нанасян по-тежък удар върху системата за сигурност, тъй като по време на сегашното правителство бяха закрити представителствата на МВР в Русия, Сърбия и Македония. По думите на Румен Петков това означава, че министър-председателят и Съвета за сигурност са убедени, че ние няма никакъв смисъл да обменяме оперативно информация с тези държави за наркоканали, трафик на хора, за стоки с възможна двойна употреба – за тях вече не съществуват, че няма контрабанда на цигари през границата на Сърбия и Македония и че всички теми там са решени.
„Обвинявам министър-председателя и правителството, че по този начин способстват активната контрабанда и на горива, и на цигари, и на алкохол. И това се прави съзнателно, за да бъдат обслужени нечии икономически интереси”, заяви Румен Петков, цитиран от пресцентъра на АБВ..

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.