Румен Петков обвини БСП в “гнусна интрига” срещу АБВ

Като „гнусна интрига“ определи зам.-председателят на АБВ Румен Петков тиражираната новина, че от Партията на европейските социалисти са отказали членство на АБВ. В студиото на Нова ТВ той обясни, че партията му дори не е кандидатствала за подобно членство, за да получи отказ.

Петков е на мнение, че интригата идва от страна на БСП и коментира, че не разбира, защо продължава тази агресия на столетницата. Той смята, че в случая става въпрос за завист от страна на БСП заради постигнатите резултати от АБВ в социален план, макар и за толкова малко време, а и заради положителното и приятелско отношение на Мартин Шулц към партията и конкретно към министър Ивайло Калфин.

“За следващата година в републиканския бюджет са заложени 90 млн. лв. повече за социални дейности, в това число 12 млн. лв. за майките, плюс 1 млрд. по социални програми, които ще отидат за най-бедните хора, плюс повече от 500 хиляди остатък. Това са в много голяма степен заслуги на АБВ, заслуги на вицепремиера Ивайло Калфин”, посочи Петков. Той подчерта, че всичко това е постигнато с аргументи и в диалог с мандатоносителя ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.