Румен Петков: Нека Атанасов каже откъде знае, че са подслушвани протестиращи

Депутатът от АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков настоява шефът на вътрешната комисия в НС Атанас Атанасов да каже какво му дава основания да твърди, че протестиращите срещу правителството на Орешарски са били подслушвани със СРС.

“Ген. Атанас Атанасов да каже откъде има информация, че протестиращите са били подслушвани. В противен случай излиза, че вътрешният министър и главният прокурор лъжат премиера Бойко Борисов, като отричат подобно нещо да се е случвало”, заяви Петков при участието си в сутрешния блок на TV7 и NEWS7. И освен това похвали настоящия министър на вътрешните работи Веселин Вучков за решението му да сложи край на въведената от Цветан Цветанов практика полицейските операции да се кръщават с гръмки имена.

“Ние с всички такива коментари и бездействието на институциите, в случая изключая прокуратурата, ние задълбочаваме недоверието. Пак казвам – разсекретяване, яснота за публиката кой е заявителят, мотивите за заявката и обема на работа на специалните средства. Край!”, каза бившият вътрешен министър. Според Румен Петков всичко друго е търчане от студио в студио.

“Ако продължаваме да се бавим, това ще доведе до деморализация и липса на вяра в служителите, че те са наистина служители на държавата и държавата се отнася към тях като към хора, които са взели тежко житейско решение, защото огромната част от тях са честни и почтени хора”, добави Петков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.