Румен Петков: Миков, Стоилов, Вигенин и Найденов са антируски ястреби

„За съжаление социалистическата партия чрез Янаки Стоилов, чрез своите участници в КСНС – Кристиян Вигенин, Ангел Найденов, Михаил Миков – се превърнаха в ястребите на Европа по отношение на проблемите, които възникнаха в Украйна“. Това коментира пред журналисти във Варна активистът на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков. Той е категоричен, че демонстрираната антируска позиция за партиите от парламентарното мнозинство е пряк удар срещу националната сигурност на България и върху инструментите, които нашата национална сигурност разполага за съвместна работа с Европол, с Интерпол, специалните служби на НАТО и ЕС.
„Това е едно от най-големите престъпления към националната сигурност на България“, каза Петков. Той допълни, че се е надявал, че това безумие ще бъде преодоляно, включително и с политически средства. По думите му, „това, което днес ние трябва да се опитаме да компенсираме е една безумна антируска позиция на фона на много категоричните изявления на председателя на ЕП Мартин Шулц, който говори за необходимостта от активен преговорен процес и намиране на решения в рамките на диалоговия режим Брюксел – Москва, Москва – Вашинтон и Брюксел – Москва – Вашингтон.

Петков заяви, че страната ни, предвид историческата си обвързаност и пряката ни заинтересованост с Русия и Украйна е трябвало да постави категорично въпроса за изясняване на възникването на проблемите от Майдана – кой докара снайперистите, кой предизвика братоубийствените сблъсъци, откъде дойдоха изстрелите и какви са жертвите. Без отговорите на тези въпроси ЕК и ЕС рискуват да вземат решения на тъмно, което е много неприятно послание към демократичния свят.

Пред медиите във Варна Румен Петков коментира и закриването на представителството на МВР в Москва. Той определи този акт като грешка. Той е категоричен, че това представителство е важно, защото дава възможност да се акумулира много сериозен обем информация в три ключови направления на борбата с организираната престъпност: за финансовите средства, които се инвестират от Русия към България, т.е., да се гарантира честотата на капиталите; второ – информация за евентуална търговия със стоки с възможна двойна употреба и трето – ефективен обмен на информация за наркоканалите.
Петков каза, че е поставял този въпрос пред ръководството на БСП, но червената партия, заедно с „Атака“ приели хладнокръвно и доброжелателно закриването на представителството на МВР в Москва.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.