Румен Петков: Гласове се купуват с мръсни пари

Парите, с които се купуват гласовете по време на избори идват от контрабанда и търговия с наркотици. Това заяви в предаването “Факторът Кошлуков” по TV7 бившият вътрешен министър Румен Петков, водач на листата на АБВ в Плевен и Шумен. Той призова хората да не продават вота си, защото така съсипват бъдещето на децата си.

Петков заяви, че най-важното нещо в момента е да се възстанови държавността. Освен това разкритикува служебния кабинет за скандални назначения и даде пример с връщането на Ваньо Танов за шеф на митниците.

Засега АБВ и БСП имат принципни различия, като сред тях е и въпросът за премахването на плоския данък. От друга страна, АБВ настояват за развитие на енергийния сектор в България, докато БСП е направила всичко възможно за дискредитиране на “Белене” и “Южен поток”, каза Петков. Той изрази увереност, че АБВ ще бъде част от следващия парламент, вкл. и защото още от самото начало са заявили категорично, че ще се борят за връщане на държавността.

По време на телевизионното интевю Румен Петков бе помолен да коментара начина, по който се ръководи Министерство на вътрешните работи. Според него ведомството е разтърсвано от проблеми и голяма част от тях се дължат на начина, по който то се ръководи.

Главият секретар на тази институция показа, че не умее да създава организация за провеждане на избори. Това бе особено видно по време на евровота, който бе белязан от масова търговия с гласове, посочи Петков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.