Румен Овчаров: Изключването на Първанов от БСП няма да доведе до нищо добро

„Аз не подкрепих решението вчера за изключване на Георги Пъорванов и хората му. Никога не съм харесвал такива мерки. Изключването не води до нищо добро”. Това съобщи в предаването „На светло с Люба Кулезич“ бившият депутат от левицата и член на Националния съвет на БСП Румен Овчаров. Той коментира, че изборът на Георги Първанов и Румен Петков какво ще правят и накъде ще вървят е бил ясен от момента, когато двамата са обявили, че АБВ ще излезе със своя листа за изборите за евродепутати. Което обаче не обезмисляло въпросът дали изключването им от БСП е точно начинът, по който ръководството на БСП е трябвало да се разправи с тях.
Румен Овчаров изтъкна, че лично на него този начин на разправа – чрез изключване от БСП – не му харесва и въобще не се се притеснява от това, че не е подкрепил решението на Станишев и ръководството на партията.
„Още не сме стигнали до това да гоним хора за инакомисилие“, малко парадоксално обясни Румен Овчаров.
Помолен да коментира резултатите от някои социологически проучвания, бившият шеф на столичната организация на БСП каза, че той лично не вярвал на проучванията, че АБВ ще вземе 7% на изборите за депутати в Европарламента през май.
Има три неща, от които няма да се откажа. Това са жена ми, партията ми и любимия ми отбор ЦСКА, декларира Румен Овчаров часове преди вечното футболно дерби между Левски и ЦСКА.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.