Румен Йончев внася в парламента законопроект „Чисти ръце”

Този парламент има нужда от център и аз ще започна да го градя още сега, за да не зависи и занапред от “Атака” какво ще се случва в Народното събрание. Това заяви в “Гореща точка” по TV7  независимият  депутат Румен Йончев, който в събота официално обяви, че напуска “Коалиция за България” Румен Йончев, а партията, на която е председетел – ЗНС –  се коалира с “България без цензура” и ВМРО.

Йончев се самоопредели като говорител на коалицията с “България без цензура” в Народното събрание. По думите на депутата, че правенето на парламентарна група с други независими депутати не е самоцел, а и не е необходимо условие, за да има център в парламента.

Депутатът изтъкна като своя основна задача оттук-нататък внасянето на законопроект, който да регламентира провеждането на операция “Чисти ръце”, която да отвори всички тайни на политиците. По думите му целта й е да се свали напрежението и да се пусне духът от бутилката, защото “той в момента наистина е затворен и опасността от взрив на бутилката е по-голяма, отколкото да видим какъв е духът”.

Според Румен Йончев именно операция “Чисти ръце” трябва да се превърне в разделителната линия още в този парламент, а по-ясно и на следващите парламентарни избори, за да се види кой кой е в българската политика.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.