Румен Йончев ще е гласът на „България без цензура” в парламента

Председателят на Земеделски народен съюз(ЗНС) Румен Йончев обяви на съвместна пресконференция в Бургас с Николай Бареков, че напуска ПГ на Коалиция за България, а партията му влиза в коалиция с „България без цензура” и ВМРО за съвместно явяване на предстоящите евроизбори. Това решение е взето на заседание на УС на ЗНС, на което е присъствал и Бареков. Той съобщи, че занапред Румен Йончев ще е изразител в парламента на идеите и позициите на коалицията ББЦ – ВМРО – ЗНС. По думите на Бареков новата коалиция ще се бори за първо място на следващите (парламентарни) избори и за управление, което да промени държавата. Лидерът на ББЦ коментира още, че с напускането на Румен Йончев сегашното правителство става правителство на малцинството.

“Ще има още хора, които ще се присъединят към нас. Вече съм разговарял с представители на ГЕРБ. Йончев няма да е сам в парламента”, заяви Бареков. Той допълни, че експертите на „България без цензура” и ЗНС заедно ще пишат закона за бъдещата операция “Чисти ръце”.

Опитваме се да създадем така липсващия център в НС, посочи от своя страна Румен Йончев. – “Имаме амбицията дори с двама, трима да извадим тапата на напрежението в този парламент. Опитваме се със силите, които имаме, да успокоим обстановката и този парламент да довърши нормално работата си”, каза депутатът. Йончев допълни, че напуска Коалиция за България, защото иска ЗНС да предложи нова политика.

Зоран Живкович ще бъде гост на “България без цензура” утре, съобщи още в Бургас Николай Бареков. Той допълни, че Зоран Живкович  ще бъде тук за работна среща, на която ще присъстват и Румен Йончев, Явор Хайтов и Красимир Каракачанов. Целта на визитата е да се дискутира операция “Чисти ръце” в България и извършената в Сърбия аналогична операция “Сабя”, каза Бареков.

“Ние ще я направим културно и прозрачно. Не гарантирам, че няма да има арести, защото целта й е да стигне до дъното”, закани се Бареков.

В петък от пресцентъра на БСП коментираха, че Земеделският народен съюз никога не е бил част от Коалиция за България и напускането на Румен Йончев не засяга целостта на коалицията. От „Позитано” 20 уточниха, че ЗНС, чийто председател е Румен Йончев, има само сключено двустранно споразумение за съвместно участие на Парламентарни избори 2013, което на практика се денонсира с напускането на депутата от парламентарната група на левицата.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.