Румен Йончев: Принципно подкрепяме правителство с мандата на ГЕРБ

Принципно подкрепяме правителство с мандата на ГЕРБ, на разговорите днес решаваме дали да участваме в него като видим програмата им. Готови сме България да има кабинет, обяви лидерът на ЗНС и депутат от КП „България без цензура“ Рубен Йончев в сутрешния блок на Нова ТВ.

Йончев отправи остри критики към действията на Реформаторския блок. „През последните два дни стана пределно ясно, че тази формация се опитва да позлати пръстите си и практически да има коалиция на „златния пръст“. Конструкцията на реформаторите е много простичка – да направят правителство на ръба на мнозинството, за да може със златния пръст на Радан Кънев, на Лукарски или друг от РБ това правителство да падне във всеки един момент, когато те са недоволни. На тази база да издействат повече министерства, повече влияние, повече власт – опитват се с малкото гласове, които събраха да управляват това правителство“, разкри депутатът на КП ББЦ.

Той обяви, че коалиция „България без цензура“ е против всички, които се опитват да скроят коалиция и правителство на „златния пръст“, защото при скроено по този начин правителство не може да има стабилно управление в следващите години.

Ние предлагаме правителство и управление, градящо се на повече партии и коалиции, така че да бъде устойчиво и да не зависи от мнението на един или двама политици, които в един момент са недоволни и могат да го свалят. Работещият вариант за страната е правителство с участие на 3 или 4 парламентарни групи, каза Йончев. Той посочи, че предложението трябва да предложи кои формации да участват. Ние, като центристка коалиция, можем да работим с всяка една от парламентарните сили за доброто на страната, но наше основно условие винаги е било ДПС да не бъде допускано до управлението.

Единственият начин ДПС да не управлява сме ние в крайна сметка и днес това става видно. Най-лесният вариант за ДПС е никой от нас да не участва в управлението, за да могат те да участват, коментира Йончев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.