Румен Гечев: Депутатската ми заплата не е голяма

Ако се замразят заплатите на депутати, така ще се замразят и заплатите в държавния сектор, които се индексират спрямо тези в парламента. Това каза депутатът от БСП Румен Гечев в студиото на TV7.
„Не предстои решение на парламента да се замразяват заплати, но има и нещо друго. Не си мислете, че заплатите на парламентаристите са много големи. Давам ви пример със себе си, защото в Народното събрание взимам толкова, колкото и като преподавател в УНСС”, обясни Гечев.

Депутатът, който е член на икономическата комисия в парламента, коментира и темата за търговските вериги, които станаха повод да дебати в последно време. „Хипермаркетите уж работят на загуба, а разширяват дейността си? Как става това? Ние не сме против хипермаркетите. Те изиграха своята роля на пазара у нас, но явно е нарушен балансът между веригите и българските доставчици. Искаме с промените да изравним правата на българските търговци и тези от другите страни. Започнаха регулярни и професионални проверки от НАП. В последно време има промяна в поведението на веригите и те започнаха преговори с доставчиците”, обясни още Гечев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.