Росен Плевнелиев: Искаме да покажем приемственост

Президентският съвет, в който влизат четирима държавни глави – Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Петър Стоянов и Желю Желев ще се събира ежегодно на 22 януари. Това стана ясно след днешното заседание на съвета.

Настоящият държавен глава Росен Плевнелиев подчерта, че в неформална среща четиримата президенти са разговаряли за историята на президентската институция и за въпросите, които интересуват държавата. „Не сме някакъв таен център на власт, не сме съвет на старейшините", подчерта Росен Плевнелиев. Той посочи, че Съветът на президентите ще работи на светло – ще се срещат, за да работят заедно за доброто на България.

„Всеки един от българските президенти е важен", заяви още Росен Плевнелиев. Той подчерта, че всички те ще си помагат във външнополитически план, тъй като всеки един от президентите, по времето на своя мандат, е създал достатъчно контакти извън България, които могат да са от полза за страната ни. „Имаме най-доброто човешко желание да бъдем заедно, да покажем приемственост", подчерта президентът Плевнелиев. Плевнелиев посочи, че президентите не за всичко са на едно мнение, но имат и общи каузи.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.