Росен Петров: Нека спрем с личните нападки и да търсим допирни точки

„България без цензура“ ще има среща с ГЕРБ на 17 октомври за управленските приоритети на страната и съставяне на ново правителство. Това съобщи зам.-председателят на ББЦ Росен Петров в студиото на Нова ТВ. Според него съвсем умишлено лидерът на ББЦ Николай Бареков няма да присъства в контактната група, която ще води разговорите между двете формации. „В нея влизат Светлин Танчев, Румен Йончев, Кънчо Филипов и Драгомир Стефанов. Така се избягва излишното натрупано напрежение между лидерите на двете партийни групи”, коментира Росен Петров.

„Нека спрем с личните нападки, никому добро няма да донесат. Има си път, който е указан от конституцията как се съставя правителство. Ние сме за това да се следва този път. Нека партиите си изясним допирните точки и където има такива, те да се осъществяват“, каза Росен Петров.

ДПС е много добре организирана политическа сила, която винаги успява да направи така, че резултатът й да е малко по-малък от този на БСП, коментира Петров по повод вълненията в Кюстендил срещу избора за депутата Бат Сали. „В Кърджали активността винаги е била по-висока, но не и на тези избори. Обяснявам си го с това, че ДПС не пожела да изпревари БСП, защото това щеше да вдигне националистическия вот“, коментира Петров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.