Росен Петров: Не се чувствам употребен от Бареков

Депутатът от БДЦ и бивш тв водещ Росен Петров отказа да коментира в предаването на Нова ТВ “Здравей, България” решението си да напусне партията на Николай Бареков, въпреки че бе поканен именно по този повод. Петров не посочи конкретни причини за това свое решение, като изтъкна, че не се чувства употребен или излъган от Бареков. Самият Бареков преди ден заяви, че като интелектуалец Росен Петров нямал никаква нагласа за организационна и партийна работа, не издържал на по-големи натоварвания и затова бил помолен да напусне ръководните партийни постове в ББЦ. Все пак Росен Петров даде своето тълкуване на нещата.

“От известно време нямам контакт с Николай Бареков и никога не съм му бил дясна ръка. Той сам си е и дясна, и лява ръка. Горе-долу знам как се е формирал неговият характер – по-екстравагантен е, егоцентричен”, обясни Петров.

На въпрос дали напускането му е свързано със „спирането на кранчето” към „България без цензура”, той отговори, че това не е вярно и не е свързано с пари. Но пък даде да се разбере, че не разгласява подробности за решението по изричното настояване на майката на Бареков.

“Ценя много майката на Николай Бареков и вчера й обещах да запазя честта му. Тя ми се обади по телефона и плачеше, разплаках се и аз. Не искам да стават скандали и самоубийствени войни”, изтъкна Росен Петров, който е вторият заместник на Бареков по партийна линия, който напуска ББЦ. Първият бе Ангел Славчев. Вчера Бареков определи и двамата – Славчев и Петров – като хора с ляво мислене, след чието напускане в партията останали само хора, представящи така нар. “Център-дясно”. Освен това Росен Петров показа, че не е съвсем съгласен с настояването на Бареков парламентарната група и лично Петров да се държат като опозиция на правителството на Борисов.

“Политиката е изкуство на компромиса. Например бях си поставил за цел да се подобри положението на военните инвалиди. За тази цел обаче трябваше да постигна някаква договорка със социалния министър, който е в момента. За да се гласува този закон, той трябва да се подкрепи от мнозинството. Тоест, аз трябва да постигна компромис между моето желание да помогна на тази група и това другите партии да го подкрепят”, коментира в тази връзка Росен Петров. Той допълни, че е искал да излезе от сянката на непрекъснатия скандал около ББЦ, от което той не се е чувствал добре. Не на последно място изрази надежда с Николай Бареков да останат в приятелски отношения.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.